Top 8 Questions for Mobile Testing Interview

Top 8 Questions for Mobile Testing Interview
November 25 07:54 2016 Print This Article

Software testing is a rather specific kind of activity, containing interrelated and complementary processes. Usually, the test procedure presupposes checking of various software products (web testing, mobile testing, desktop apps testing).

Mobile checking – a special line of work which requires the awareness of a certain terminology and theoretical knowledge, skills, and experience. That is why software testing company hires the future employees in a very responsible manner.

What Are Favorite Questions During Mobile Testing Interview?

  1. How forward compatibility testing may be executed? The answer: with the help of the last versions of the mobile applications.
  2. What are the latest versions of iOS and Android OS? The answer: iOS 10/Android 6.0 Marshmallow.
  3. What mobile automation testing tools do you know? The answer: Robotium, Ranorex, Appium, Silk Mobile, and many-many others.
  4. What kind of bug-tracking systems may be utilized for mobile testing? The answer: Jira, Bugzilla, Mantis. The same ones as for any other kind of checking.
  5. What does the WAP abbreviation mean? The answer: Wireless Application Protocol, applied in the Internet applications.
  6. How many types of mobile apps do you know? The answer: these are three of them: native apps, web apps, and hybrid apps.
  7. How will you test the screen sizes of devices? The answer: via emulator.
  8. Is there any difference between mobile application testing and mobile device testing? The answer: yes, the aim of the first one is to test an application on the mobile device and the second one means checking of the device itself.

Related Posts:

About Article Author

view more articles
Nataliia Vasylyna
Nataliia Vasylyna

View More Articles